NOTICIES


Lluitar contra l'absentisme escolar

La setmana del 14 al 18 de novembre la policia local del Vendrell juntament amb educació del Vendrell engegarà una campanya en contra de l’Absentisme escolar. El principal objectiu seran els darrers cursos de primària i els cursos de secundària que són els que registren pitjors dades en aquesta problemàtica. Si els agents troben joves en edat escolar fora dels centres en aquest horari se’ls consultarà a ells i als seus pares o acompanyants el motiu de la seva absència i a partir d’aquí donaran el comportament d’aquella persona durant a veure si es tracta d’un cas puntual o genèric i a partir d’aquí prendran les mesures necessàries perquè aquest nen torni a la seva rutina escolar i no torni a repetir en aquest mal comportament. Al Vendrell en un any normal es poden registrar uns 93 casos d’absentisme escolar, repartit entre els 4 centres de secundària que manté la vila. El municipi gaudeix d’un protocol amb l’objectiu de garantir el compliment de l’escolaritat

Torna el programa “Referent” al Casal Jove

La tècnica “referent de l’Eina” cada setmana estarà pel Casal Jove del Vendrell en la tarda dels dimecres per ajudar a aquells joves interessats en trobar una sortida laboral als seus estudis o un també treure el màxim profit als seus estudis. Aquest professional forma part de l’equip tècnic de l’Eina per donar suport als joves del Vendrell i comarca . Aquest és un recurs molt esperat pels joves perquè els acosta al mercat laboral. Si algun jove està interessat en aquest servei es posi en contacte amb aquest servei. El Casal Jove és un dels punts del Vendrell que registra més visites diàries d’aquesta franja d’edat i està supervisat per uns responsables que coneixen molt bé aquest món a casa nostra.

Més de 300 joves al canvi de marxa al Tag

Un any més el Canvi de Marxa ha tornat al Vendrell al Tag i ha reunit unes 300 alumnes de primer de batxillerat dels instituts 4 del Vendrell. En aquest activitat de sensibilització es mostra als joves els resultats que poden suposar una conducció sota el domini de l’alcohol i les begudes en el conductor. Durant aquest acte participen, bombers, policies, membres del Sem, persones que han patits greus conseqüències pels accidents de trànsit i altres que han perdut familiars propers en aquestes accidents. La representació comença amb una conversa distesa en una parella de joves que una germana ha patit un greu accident de trànsit. Els joves han valorat molt positivament aquest experiència i és una eina molt contundent per reduir la sinistralitat a les nostres carreteres. Els alumunes escollits les de primer de batxillerat perquè són menors d’edat i encara no estan en el món de la conducció.