NOTICIES


Un vendrellenc a les Olimpíades de París amb el nou esport olímpic, el break

Un dels esports olímpics previstos a les properes olimpíades de París és el break. Aquí al Vendrell hem organitzant 11 edicions de Cultura Urbana en el qual hem donat a conèixer aquesta activitat juntament amb el món del grafit I les batalles. Tota una cultura del hip hop que va venir d’Àmèrica per fer-se un lloc entre nosaltres i anar obrint nous espais i llocs. Des de la primera edició hem tingut la sort que hagi col·laborat en totes les edicions en Jandro Adaid que és una que de ben jove ja coneixia aquest disciplina. Ha recorregut mig món competint i donant a conèixer aquest esport món arreu. Una de les altres persones que també formen part de la base de Cultura Urbana él Keor que potser també algun dia el trobarem en algunes olimpíades. De moment s’ha de dir que Jandro Adaid està entre les cinc millors d’Espanya i segurament tindrà la sort el 2024 de prendre part en aquest disciplina esportista de primer nivell mundial. Molta sort i que el break ocupi el lloc que li pertoqui on es mereix.

La comarca batega amb el BP Fest

El Vendrell s’omple de música aquest dissabte mb el BP Fest que tindrà lloc aquest dissabte en diferents punts de la vila Pel que fa la plaça Nova acollirà la música electrònica i a la plaça Vella s’hi aplegaran els Dj’s i la música acústica. En total podrem escoltar 17 formacions en les diferents categories que són les que formen la base d’aquesta entitat que reuneix la majoria de grups i artistes de la comarca. Aquest festival se celebra un cop l’any i serveix per conèixer les formacions KM O Per altra banda, Escola Municipal de Música acollirà dos tallers vinculats amb el món de la música, un de Dj’s d’11:30 a 13·30 i un altre de sevillanes, i rumba catalana d’ 11;30 a 13:30 Us esperem aquest dissabte per conèixer com batega la nostra comarca amb la seva música. Aquests grups s’han de donar a conèixer per si després alguna entitat pública o privada els vol contractar per portar a terme una festa o similar.

11 de novembre, dia de les llibreries

Des d’aquí volem posar el nostre granet de sorra en favor de la cultura i recordar la data d’avui, 11 de novembre, com el dia de les Llibreries. El Vendrell i comarca no és que sigui un lloc on hi hagi molts establiments d’aquestes característiques, però en els darrers anys algunes han desaparegut del mapa. Una manera perquè aquestes segueixin dempeus i potser se n’obrin d’altres es donar un cop de mà a aquests establiments són sinònim de riquesa, cultura, convivència, solidaritat i dels grans valors de la humanitat que moltes vegades s’amaguen en les seves prestatgeries. Un exercici molt enriquidor és passar hores i hores dins d’una llibreria rebuscat o mirant que hi ha de nou en el nostre panorama. Una llibreria és com un museu actiu que hem de tenir viu perquè tots en podem gaudir.

Exposició de fotografies de grafit al Centre cívic l’Estació

Una seixantena de fotografies de grafit realitzades en diferents punts de Catalunya és poden veure fins a finals d’any en la 1a planta del Centre cívic l’Estació. Hi ha fotografies de grafit i també representació d’altres estils com poden ser les pintures de murals. En aquesta mostra hi ha una part important de grafits del Vendrell. Un municipi que fa més de deu anys que organitza un concurs de grafit i que aquest s’ha desenvolupat en diferents espais del municipi fins a tenir un important patrimoni en art urbà que es pot admirar passejant per algunes zones del Vendrell. A aquesta iniciativa també s’han afegit altres entitats públiques i privades que han utilitzat aquest art per deixar petja en les nostres parets. La mostra ha estat organitzada per ARGA ( Associació de Recerca Grafològica Aplicada ) que sempre ha mostrat un especial interès per aquest art vinculat a la grafologia. La mostres s’anomena “Les parets parlen” i l’horari de visita és dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 15 a 21 hores.