NOTICIES


El Futbol, el gran protagonista de la nostra realitat

El proper 20 de novembre comença un nou mundial de Futbol a Qatar. Fins ara tots els mundials s’havien celebrat durant el temps estiuenc, però les altes temperatures d’aquest país asiàtic aconsella que es faci durant un altre dia del calendari perquè els jugadors podrien patir greus problemes de salut per aquest clima Els partits d’aquest mundial de fut bol enguany els tindrem entre el 20 novembre i el 18 de desembre. Hi prenen part en totes part un total de 32 seleccions d’arreu del món amb món amb la presència entre d’altres del Marroc, Espanya i Argentina. També possiblement serà la darrera vegada que jugadors emblemàtics del futbol mundial com Romario, Messi, Piqué participin en un Mundial de futbol per la seva edat. La gent jove parla de futbol i aquest cop es farà també a les aules perquè coincidirà amb l’etapa lectiva d’aquest final de trimestre. A més un altre fenomen és la rellevància que va adquirint el futbol femení a casa nostra que del no res ha passat a tenir un paper tan destacat com quasi els homes. Aquest fet ha fet que ben aviat alguns canviaran les seves rutines per gaudir del futbol per la televisió o per la ràdio. Ens agradi o no ens agradi a casa nostra, el Futbol és l’esport rei, potser aquí al Vendrell ens agradaria que fos l’hoquei, però de moment haurem d’adaptar-nos a la realitat.

Un vendrellenc a les Olimpíades de París amb el nou esport olímpic, el break

Un dels esports olímpics previstos a les properes olimpíades de París és el break. Aquí al Vendrell hem organitzant 11 edicions de Cultura Urbana en el qual hem donat a conèixer aquesta activitat juntament amb el món del grafit I les batalles. Tota una cultura del hip hop que va venir d’Àmèrica per fer-se un lloc entre nosaltres i anar obrint nous espais i llocs. Des de la primera edició hem tingut la sort que hagi col·laborat en totes les edicions en Jandro Adaid que és una que de ben jove ja coneixia aquest disciplina. Ha recorregut mig món competint i donant a conèixer aquest esport món arreu. Una de les altres persones que també formen part de la base de Cultura Urbana él Keor que potser també algun dia el trobarem en algunes olimpíades. De moment s’ha de dir que Jandro Adaid està entre les cinc millors d’Espanya i segurament tindrà la sort el 2024 de prendre part en aquest disciplina esportista de primer nivell mundial. Molta sort i que el break ocupi el lloc que li pertoqui on es mereix.

La comarca batega amb el BP Fest

El Vendrell s’omple de música aquest dissabte mb el BP Fest que tindrà lloc aquest dissabte en diferents punts de la vila Pel que fa la plaça Nova acollirà la música electrònica i a la plaça Vella s’hi aplegaran els Dj’s i la música acústica. En total podrem escoltar 17 formacions en les diferents categories que són les que formen la base d’aquesta entitat que reuneix la majoria de grups i artistes de la comarca. Aquest festival se celebra un cop l’any i serveix per conèixer les formacions KM O Per altra banda, Escola Municipal de Música acollirà dos tallers vinculats amb el món de la música, un de Dj’s d’11:30 a 13·30 i un altre de sevillanes, i rumba catalana d’ 11;30 a 13:30 Us esperem aquest dissabte per conèixer com batega la nostra comarca amb la seva música. Aquests grups s’han de donar a conèixer per si després alguna entitat pública o privada els vol contractar per portar a terme una festa o similar.

Lluitar contra l'absentisme escolar

La setmana del 14 al 18 de novembre la policia local del Vendrell juntament amb educació del Vendrell engegarà una campanya en contra de l’Absentisme escolar. El principal objectiu seran els darrers cursos de primària i els cursos de secundària que són els que registren pitjors dades en aquesta problemàtica. Si els agents troben joves en edat escolar fora dels centres en aquest horari se’ls consultarà a ells i als seus pares o acompanyants el motiu de la seva absència i a partir d’aquí donaran el comportament d’aquella persona durant a veure si es tracta d’un cas puntual o genèric i a partir d’aquí prendran les mesures necessàries perquè aquest nen torni a la seva rutina escolar i no torni a repetir en aquest mal comportament. Al Vendrell en un any normal es poden registrar uns 93 casos d’absentisme escolar, repartit entre els 4 centres de secundària que manté la vila. El municipi gaudeix d’un protocol amb l’objectiu de garantir el compliment de l’escolaritat

11 de novembre, dia de les llibreries

Des d’aquí volem posar el nostre granet de sorra en favor de la cultura i recordar la data d’avui, 11 de novembre, com el dia de les Llibreries. El Vendrell i comarca no és que sigui un lloc on hi hagi molts establiments d’aquestes característiques, però en els darrers anys algunes han desaparegut del mapa. Una manera perquè aquestes segueixin dempeus i potser se n’obrin d’altres es donar un cop de mà a aquests establiments són sinònim de riquesa, cultura, convivència, solidaritat i dels grans valors de la humanitat que moltes vegades s’amaguen en les seves prestatgeries. Un exercici molt enriquidor és passar hores i hores dins d’una llibreria rebuscat o mirant que hi ha de nou en el nostre panorama. Una llibreria és com un museu actiu que hem de tenir viu perquè tots en podem gaudir.